Arctic Circle Motorcycle museum, også kalt ACC, ble stiftet i 2016. Museet tilbyr en lokal samling av klassiske MC-modeller og utstyr fra perioden 1920 til 1970-tallet.

Dette er et familieforetak som drives av en kar med en stor porsjon kjærlighet for vintage motorsykler. Mannen heter Benny Sætermo, og i tillegg til museet, tilbyr han også motorsykkelturer med noen av sine flotte vintage-sykler.

Benny har samlet vintage-motorsykler hele sitt liv og i dag består samlingen av 15 fantastiske motorsykler. Modellene er fra perioden 1925 til 1960 og er et vakkert syn for alle som elsker vintage.

ACC og Benny har spesialvalgt sine motorsykler for at du skal få den beste opplevelsen når dere suser gjennom det flotte arktiske landskapet i nord. Syklene du kan velge mellom er stort sett enkle sylindre maskiner fra 50-tallet som er utrolig morsomme å kjøre. Her er det bare å sette seg til rette og nyte turen – du vil garantert føle og høre lysen av ordentlig nostalgi!

Guidede turer

Du kan velge blant en rekke guidede motorsykkelturer. Turene kan inkludere flere ulike stopp i det nord-norske naturlandskapet. Hva med å få oppleve den fantastiske isbreen Svartisen eller fjellet Solvågtinden? Eller ønsker du heller å se den vakre Melfjorden og kjøre gamleveien gjennom Junkerdalen? Du velger, opplevelsene står nemlig i kø og venter på deg.

Alle turer inkluderer flere stopp underveis, hvor det tilbys sightseeing, drikke og muligheter for å ta bilder. Ut fra hvilken tur du velger, kan turen vare i 2 til 9 timer, eller i flere dager. Alle turer går på nøye utvalgte veier, slik at du vil få oppleve det beste av det beste.

Farten tilpasses etter behov, men stort sett kjøres det i nokså langsomt tempo – det legges nemlig stor vekt på selve naturopplevelsen. Er du heldig, vil du kanskje også få se noen sjeldne norske dyrearter eller fuglearter i det vakre landskapet.

Ved bestilling vil du få tilsendt en liste med ulike severdigheter, turer, museer osv. hvor du kan krysse av for hva du ønsker. Det kan også arrangeres turer som varer over flere dager. For ACC er stoppene og landskapet like viktig som selve kjøringen. Du velger hva du ønsker, og ACC skreddersyr din tur.

Eksempler på fantastiske turer

ACC har allerede lagt opp en del turforslag, her er noen av dem:

Polarsirkelen 1

Denne rundturen tar ca. 5 timer og starter i Mo i Rana. Her inkluderes stopp på ACR – Artic Circle Raceway, som er Norges nasjonale arena for motorsport. Det blir også stopp ved et vannfall, en lokal sølvsmed og en lengre stopp på Polarsirkelsenteret.

Polarsirkelen 2

Dette er en 2 dagers tur som inkluderer samme stopp som tur nummer 1, men i tillegg får du også oppleve utkikkspunkt som Junkerdalen og Solvågtinden. Her blir du tatt med på kjøretur på gamleveien gjennom Saltdalen før det blir mat- og bensinstopp på Rognan Hotell og Kro. Det blir et stopp ved Saltstraumen, før dere tar kvelden med middag og nattesøvn på et hotell i området. Retur til Mo i Rana neste dag.

Overraskelsestur

Det arrangeres også overraskelsesturer ut fra dine ønsker. Disse turene kan ha varighet på 2, 5 eller 8 timer som minimum. Du sender dine ønsker og ACC arrangerer en opplevelse som du sent vil glemme.

Andre turer

Det tilbys også andre turer som nordlystur på vinterstid, men disse er riktignok for mer erfarne motorsyklister som ønsker en opplevelse av de sjeldne. ACC tilbyr også fotturer opp til Okstinden, populært kalt Nord-Norges tak, for de som foretrekker en spennende dagstur til fots. Og sist, men ikke minst – motorsykkeltur til Lofoten – en 3 dagers spektakulær tur som går fra Mo i Rana til Lofoten!