Ta med familien, noen venner eller kjæresten på fottur til Rogerbua ved Mo i Rana, eller ta turen alene om du foretrekker det. Dette er en populær tursti for både store og små. Barna kan gjerne være med, og til og med også bestefar så lenge han er frisk til beins. Dette er en fin tur som riktignok kan by på noen bratte strekninger, men stien er fin å gå på – perfekt for friske lunger og et friskt hjerte.

Rogerbua fikk nytt navn i 2015, det nye navnet er Skjerperbua, men hvorvidt det nye navnet enda er tatt i bruk av lokalbefolkningen er vanskelig å si.

Hvor går stien?

Turene opp til Rogerbua starter i Båsmoen. Du kan velge ulike startsteder, som for eksempel Skillevollen Idrettspark, Stenneset Bygdetun eller Altermarkveien. Fra Mo i Rana tar det ca. 10 minutter med bil til Båsmoen.

Fra Skillevollen Idrettspark

Fra Mo i Rana kjører du Riksvei 12 mot Nesna. Når du kommer til Båsmo, tar du av til Skillevollen Idrettspark hvor det finnes rikelig med parkeringsplasser. Herfra går turen til fots oppover Sommerveien mot Båsmofjellet. Du vil møte noen bratte partier i starten, men stien er likevel godt tilrettelagt. Turen går videre over slalåmbakken og til Rogerbua. Det er lagt planker over områder med gjørmehull og myrer, slik at du kan ta deg tørrskodd frem i all slags vær. Når du kommer frem til Rogerbua, er det bare å sette seg ned, ta frem kaffen og nistepakken, og rett og slett bare nyte utsikten.

Fra Stenneset Bygdetun

Kjør til Stenneset Bygdetun på Båsmoen og parker bilen. Herfra kan du velge mellom to stier. Den ene går fra vestsiden på oversiden av låven, mens den andre starter bak Skuggheistua ved innkjørselen til tunet. Uansett hvilken sti du velger, vil stiene møtes lenger oppe. Når de igjen møtes, vil du se to nye stikryss. Velg den stien som går rett frem og følg den til toppen, hvor du til slutt vil komme til Rogerbua. Hvis dere går i godt tempo, uten stopp eller rasting, tar turen ca. 45 minutter tur/retur. Men dere bør jo uansett passe på å få med dere utsikten fra Rogerbua før dere vender nesa hjemover igjen.

Fra Altermarkveien

Du kan også velge en litt lenger tur opp til Rogerbua. Denne turen går fra Altermarkveien og tar ca. 2 timer og 15 minutter. Her kan både voksne og barn bli med på fottur på sommeren eller på skitur på vinteren. På vinteren er det nemlig preparert skiløype og på sommerstid kan du gå langs fine turstier og traktorstier.

Husk som alltid godt fottøy og riktig klær, samt nok å drikke.

Rana kommunes unike tilbud

Rana kommune har satset stort på at det skal være turtilbud og turstier for alle. Å benytte seg av skog og mark, og komme seg ut på tur, er jo noe av det beste som finnes for folkehelsa. Hyggelig er det også, og alle kan være med så lenge det finnes gode og varierte turstier.

Sammen med Rana Turistforening, har Rana kommune laget et digitalt trimkassetilbud som skal gjøre det fristende å komme seg ut i naturen og få mosjon i hverdagen. Mange av turene er også lagt til bo- og nærmiljøet.

Ulike turdestinasjoner er utstyrt med trimkasser, hvor det finnes en kode som man registrerer på sin profil på telltur.no. På siden vil du finne turmålene, og du kan konkurrere med deg selv eller med andre turgåere om å nå flest mål.

Et perfekt tilbud og en flott idé som har fått en rekke folk opp fra sofaen og ut på tur!