Med så vakker natur som Mo i Rana og området rundt har å by på, er det ikke mangel på flotte turmuligheter i området. En tur til Hauknestinden er en populær tur for både lokale og besøkende som liker seg i skog og mark, og elsker flott turterreng.

Hvordan komme seg til Hauknestinden?

Hauknestinden er en fjelltopp som ligger like ovenfor Hauknes som ligger ca. 5 kilometer fra Mo i Rana. Dette tilsvarer en 10 minutters biltur fra Mo i Rana, noe som legger til rette for en perfekt tur i skog og mark, spesielt om man ikke vil sitte for lenge i bilen.

Turen er kort nok til at den kan gjennomføres på en formiddag eller ettermiddag. Imidlertid er det selvfølgelig også mulig å bruke hele dagen og ta utflukten som en dagstur. Det er bare å pakke sekken med mat og drikke, eventuelt en engangsgrill, pølser og brød, og du har en perfekt dag i vente sammen med familien, vennene eller kjæresten, eller eventuelt alene om du foretrekker det.

Når du har pakket sekken og satt deg i bilen, kjører du til Hauknes skole hvor du kan parkere. Derfra tar du traktorstien til fots og du vil etter hvert komme inn på en sti som vil ta deg opp til Hauknestinden.

Hauknestinden ligger 799 meter over havet og turen opp tar ca. halvannen time med godt tempo, men ta gjerne en stopp ved Rautind som ligger halvveis til toppen. Her kan du nyte litt nistemat og noe å drikke, eller grille om man har med seg mat og utstyr til det. Fra Rautind er det også flott utsikt over omgivelsene.

Fantastisk utsikt fra toppen

Når du etterpå fortsetter videre opp til Hauknestinden, vil du kunne nyte enda bedre utsikt. Her er det bare å sette seg ned og nyte den spektakulære utsikten over Ranfjorden, Sørfjorden og Tortenviktind den ene veien, mens man andre veien kan se Oksatindan, Akersvassdammen og til og med Sverige. Man kan også se Mo i Rana fra toppen – ja, herfra er det virkelig en lekker utsikt.

Barna kan også være med

Turen opp til Hauknestinden passer også for barn. Turen går jevnt og trutt oppover og det er mange muligheter for flotte stopp og pust i bakken.

Pass også på å legge en liten stein på varden på toppen, det er alltid stas for både stor og små.

10 enkle tips for en flott tur med barna

Det er alltid stas å ta med barna på tur, og det er sunt for både store og små å være ute i naturen. Ta god tid, turen trenger ikke å være så lang. Det er viktigere med litt lek og moro underveis – da vil alle få en hyggelig opplevelse.

  1. Pakk sekken kvelden før, slik at dere får en god start på dagen!
  2. Ta med venner med barn på omtrent samme alder.
  3. Vær entusiastisk når du forteller barna om turideen.
  4. Pakk sekken med sunn og næringsrik mat, samt nok drikke.
  5. Avklar om målet med turen er lek og moro, eller for eksempel en fjelltopp.
  6. Vær positiv og snakk om de flotte opplevelsene underveis, men også etterpå.
  7. Lek sammen i naturen, vær med, det skaper herlig kontakt mellom barn og voksne.
  8. Pass på at også du er kledd i gode klær, du er ikke morsom å være sammen med om du fryser.
  9. Er barna for varme, fjern noen plagg.
  10. Pass på at turen ikke blir for lang, og ta mange pauser. Turen bør heller være for kort enn for lang.

God tur!